Održan drugi sastanak radne skupine “Briga o djeci i mladima”

01/02/2016

Drugi sastanak radne skupine „Briga o djeci i mladima“ održan je u četvrtak, 28. siječnja 2016. godine, u maloj vijećnici zgrade Grada Đakova s početkom u 9,00 h. Sastanak je trajao sat vremena. Na sastanku je sudjelovalo 13 članova, predstavnika različitih udruga i institucija Grada Đakova.

Prisutni članovi radne skupine:

Irena Gluhak Forempoher, voditeljica projekta (HILS), Zdenka Papac, koordinator radne skupine (Grad Đakovo), Maja Galić, animator radne skupine (Udruga za mlade Đakovo), Ina Lang, (HILS) Josipa Bratec, Antonija Klemen, (Udruga za psiho-socijalne potrebe „Amadea“), Ankica Müller, (Dječji vrtić „Zvrk“), Gordana Stjepanović, (Dječji vrtić Đakovo), Maja Škalić, (Osnovna škola Budrovci, BKI Lastavice), Ambra Kordić, (Udruga „Slagalica“ Đakovo), Goran Prebeg, (SAKUD Đakovo), Hrvoje Papratović, Vedran Poljak, (Udruga za mlade Đakovo).

Na radnom je sastanku raspravljano o sljedećim točkama:

  1. DJEČJA OLIMPIJADA – predstavnice DV Đakovo i DV Zvrk, u suradnji s predstavnikom SAKUD-a, dogovorile su se o uvođenju discipline starih sportova u Dječju olimpijadu. Stare će sportove ove godine članovi SAKUD-a revijalno prezentirati, umjesto organiziranja natjecanja za vrtićku djecu. Daljnji će se dogovori, kao i pojedinosti događaja, utvrditi na Organizacijskom odboru za Dječju olimpijadu.
  1. PREVENCIJA NASILJA MEĐU DJECOM I MLADIMA – članovi radne skupine pružit će podršku aktivnosti obilježavanja Dana ružičastih majica, 24. veljače 2016. godine, tako što će ispisati službeni plakat Dana ružičastih majica dostupan u PDF obliku na web stranici CEPN-a i zalijepiti ga unutar svojih institucija te obilježiti taj dan s djecom i mladima aktivnostima po izboru. Na sljedećem će sastanku članovi kratko izvijestiti ostatak radne skupine o provedenim aktivnostima. Budući da je unutar organizacije CEPN-a došlo do promjena potrebno je ponovno uspostaviti suradnju s njima.
  1. INFORMATIVNA WEB STRANICA – u suradnji s radnom skupinom „Kultura i turizam“, HILS će s relevantnim osobama iz grada Đakova tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti izradu poddomene na službenoj web stranici grada Đakova, pod nazivom „Kalendar društvenih događanja“. Poddomena će biti informativne naravi, odnosno na njoj će se objavljivati najave lokalnih događaja s poveznicama na udruge ili institucije koje organiziraju konkretan događaj. Odjel za društvene djelatnosti grada Đakova naknadno će obavijestiti članove radne skupine „Briga o djeci i mladima“ o načinu funkcioniranja poddomene, primjerice, na koji će se način informirati Grad o događanjima koja se organiziraju.
  1. PROMICANJE RANOG UČENJA – pojedini članovi radne skupine izvijestili su ostatak članova o realizaciji suradnje s institucijama izvan Grada Đakova koje se bave podučavanjem djece vrtićke dobi stranim jezicima, organiziranjem glazbenih, plesnih radionica i sl. Predstavljeni su program Integrirane igraonice Gaudeamus, Glazbeni program za razvoj osnovnih glazbenih kompetencija u djece do 5.godine „Music Together“ te novi programi udruge „Slagalica“, kao što je Edukativna igraonica. Članovi radne skupine dogovorili su se informirati roditelje o postojećim programima koji nadopunjuju programe koje organizacije članova radne skupine već provode te na taj način roditeljima pružiti izbor u odabiru aktivnosti za njihovu djecu.

 

PODIJELI

KOMENTARI

Odgovori