Odgovor na: Briga o djeci i mladima

Naslovna Forumi Projekt Politeia Đakovo Briga o djeci i mladima Odgovor na: Briga o djeci i mladima

#590

carmen
Participant

Slažem se s prethodno navedenim. Također bih se osvrnula na organizaciju slobodnog vremena za djecu i mlade koja je iznimno važna, osobito jer smo svjedoci toga da danas mladi sve više svoje slobodno vrijeme provode kod kuće pred televizijom i računalima. Djeci i mladima treba omogućiti različite aktivnosti, bilo da se radi o sportskim, kulturnim, obrazovnim itd., u skladu s njihovim interesima i potrebama, a kada djeca imaju mogućnost izbora mogu jasnije razabrati vlastite interese i želje.
Smatram da je ponajprije važno osvijestiti i poticati djecu na kvalitetno provođenje slobodnog vremena, pri čemu je potrebno staviti naglasak na informiranost o aktivnostima koje su djeci dostupne, a samim time će se utjecati i na motiviranost i na uključivanje u njih. Izrada brošura i internetska stranica kojom želite informirati javnost u tom pogledu svakako su dobar put ka tome.
U svemu tome potrebna je suradnja i uključenost od strane svih, počevši od roditelja, škole, do lokalne zajednice, što se svakako ovakvim projektima kroz edukacije, predavanje i ostale popratne aktivnosti može postići i svakako je dobro i pohvalno što se takav jedan projekt pokrenuo u našem gradu.