Briga o djeci i mladima

Naslovna Forumi Projekt Politeia Đakovo Briga o djeci i mladima

Ova tema sadrži 4 odgovora, ima 5 glasova, zadnji odgovor od:  carmen prije 2 godine, 6 mjeseci.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #532

  Maja Galic
  Keymaster

  U sklopu projekta Politeia Đakovo, kojem je jedan od ciljeva razviti održivi model zagovaranja i sudjelovanja organizacija civilnog društva i drugih relevantnih sudionika u donošenju i praćenju javnih politika na lokalnoj razini, odnosno razviti održivi model suradnje udruga i institucija s tijelima lokalne samouprave, održana su dva sastanka radne skupine „Briga o djeci i mladima“.

  Svrha ove radne skupine je poboljšanje kvalitete života djece i mladih u Gradu Đakovu, prvenstveno kroz koordinaciju udruga koje se bave tom populacijom.

  U radnoj skupini aktivno sudjeluju članovi HILS-a, CRP-a, Udruge za mlade, Grada Đakovo, Udruge „Amadea“, Udruge „Slagalica“, Dječjih vrtića „Zvrk“ i „Đakovo“, Osnovne škole Budrovci i drugi.

  Teme kojima će se ova skupina baviti do sredine lipnja ove godine možete pregledati na sljedećoj poveznici: Izvještaj s prvog sastanka radne skupine Briga o djeci i mladima.
  Dio tema, kao što su obilježavanje Dječje olimpijade ili Dana ružičastih majica, obrađen je na drugom sastanku radne skupine, na kojem su se dogovorile i konkretne aktivnosti pojedinih članova skupine. O tome možete više saznati na sljedećoj poveznici: Izvještaj s drugog sastanka radne skupine Briga o djeci i mladima.

  Kako komentirate dosadašnji rad radne skupine „Briga o djeci i mladima“?

  Postoje li teme vezane uz kvalitetu života naše mladeži o kojima bi također trebalo raspraviti?

  Imate li prijedlog kojim biste unaprijedili budući rad ove radne skupine?

  #547

  Snorlax
  Participant

  Sviđa mi se točka pod brojem 4 sa prvog sastanka; o njoj bi se dalo raspravljati. (Organiziranje slobodnog vremena djece i mladih).

  Smatram da djeca i mladi moraju imati što više sadržaja i aktivnosti na koje se mogu prijaviti u slobodno vrijeme, jer oni se još pronalaze, nisu svi rođeni primjerice za sport, stoga je prijeko potrebno što više aktivnosti kako bi djeca i mladi pronašli sebe i otkrili kako zaista žele provesti svoje slobodno vrijeme.

  Sviđa mi se što se na tome radi u našem gradu, jer svi smo svijesni da u nedostatku sadržaja omladina postaje objesna a iz objesti ništa dobro ne može ispasti. Svaka radionica koja ukljućuje djecu i mlade kao sudionike nečega dobra je za njih same a i za cijeli grad.

  #549

  erika
  Participant

  Slažem se s vama.

  Jedna je od potreba – potreba za samoaktualizacijom, tj. želja za kontinuiranim rastom i razvojem, korištenje vlastitih mogućnosti, sposobnosti i talenta, a kroz sve to dolazi do ispunjenja te prihvaćanja sebe kao i drugih. Djeca se trebaju fokusirati na svoje vrline i osobine koje posjeduju od najranije dobi. Mi smo ti koji ih trebamo motivirati, pružiti im različite sadržaje koji će ih ispunjavati i u kojima će se razvijati. Internet stranica s popisom postojećih aktivnosti bi mnogima bila korisna. Omogućila bi lakši odabir postojećih, a drugima bi to bila vrlo korisna informacija za osmišljavanje novih, ali jednako korisnih aktivnosti. Što su djeca ispunjenija to je manja mogućnost njihovog životnog kretanja u negativnom smjeru.

  Svako je ulaganje u razvoj djece korisno. Oni su budućnost našeg grada.

  #555

  Puz
  Participant

  Erika kaže: “Što su djeca ispunjenija to je manja mogućnost njihovog životnog kretanja u negativnom smjeru.” upravo to, aktivnosti bi promicale usmjeravanje energije u pravom smjeru, a znamo da djeca i mladi imaju veliki potencijal koji samo treba znati usmjeriti

  #590

  carmen
  Participant

  Slažem se s prethodno navedenim. Također bih se osvrnula na organizaciju slobodnog vremena za djecu i mlade koja je iznimno važna, osobito jer smo svjedoci toga da danas mladi sve više svoje slobodno vrijeme provode kod kuće pred televizijom i računalima. Djeci i mladima treba omogućiti različite aktivnosti, bilo da se radi o sportskim, kulturnim, obrazovnim itd., u skladu s njihovim interesima i potrebama, a kada djeca imaju mogućnost izbora mogu jasnije razabrati vlastite interese i želje.
  Smatram da je ponajprije važno osvijestiti i poticati djecu na kvalitetno provođenje slobodnog vremena, pri čemu je potrebno staviti naglasak na informiranost o aktivnostima koje su djeci dostupne, a samim time će se utjecati i na motiviranost i na uključivanje u njih. Izrada brošura i internetska stranica kojom želite informirati javnost u tom pogledu svakako su dobar put ka tome.
  U svemu tome potrebna je suradnja i uključenost od strane svih, počevši od roditelja, škole, do lokalne zajednice, što se svakako ovakvim projektima kroz edukacije, predavanje i ostale popratne aktivnosti može postići i svakako je dobro i pohvalno što se takav jedan projekt pokrenuo u našem gradu.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.