Lokalno gospodarstvo i poduzetništvo

Naslovna Forumi Projekt Politeia Đakovo Lokalno gospodarstvo i poduzetništvo

Ova tema sadrži 3 odgovora, ima 2 glasa, zadnji odgovor od:  crpitelj prije 2 godine, 6 mjeseci.

Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Autor
  Postovi
 • #490

  U maloj vijećnici Grada Đakova, održavaju se sastanci skupine „Lokalno gospodarstvo i poduzetništvo“ u kojoj aktivno sudjeluju predstavnici : Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu, Centra za razvoj i prosperitet, Udruge za mlade, Grada Đakova, Srednje Ekonomske škole, Obrtničke komore i Hemca d.o.o.

  Na sastanku ove radne skupine razrađeni su zajednički prijedlozi za izgradnju institucionalnih preduvjeta za jačanje gospodarstva i poduzetništva.
  Doneseni su brojni zaključci koje možete pogledati:
  1.Izvještaj sa prvog sastanka radne skupine „Lokalno gospodarstvo i poduzetništvo“

  Mislite li da bi lokalna samouprava trebala analizirati sve namete koje poslovni subjekti uplaćuju prema njoj i treba li ih smanjiti, ukinuti? Otežavaju li parafiskalni nameti poslovanje našim poduzetnicima i obrtnicima?

  Mislite li da je Gradu Đakovu potrebna razvojna agencija ili poduzetnički inkubator? Što bi trebao raditi Poduzetnički centar? Treba li Grad proširiti poduzetničku zonu?

  • Ova tema je promijenjena prije 2 godine, 7 mjeseci od strane  CRP_Admin.
  #574

  crpitelj
  Participant

  Smatram da je gradu potreban poduzetnički inkubator gdje bi mladi poduzetnici mogli pokretati posao. Također bi grad trebao popisati sve nekretnine i lokale koje posjedujebu gradu i dati ih u najam za malu svotu kako bi se ti prostori iskoristili. Poduzetničku zonu bi širio na piškorevačkom brdu, ali nije dovoljno samo sagraditi infrastukturu nego i napravitu dobar marketing koji je možda i najveći problema grada jer se o gradu zna samo za katedralu, vezove i konje, ali se ne predstavljamo kao grad koji poajeduje poduzetnički centar. Znači osnovati PR ekipu koja će raditi isključivo na promidžbi grada kao gospodarskog središta slavonije jer bi to itekako mogli biti zbog podjednake udaljenosti od četiri glavna grada u krugu 400-500km kao i podjednakoj udaljenosti u dobroj povezanosti od svih gradova slavonije. Jednostavno promijeniti percepciju grada, a ostali će ave krenuti samo od sebe.

  #576

  Postovani,
  U potpunosti se slazemo s vama. Gradu je potreban poduzetnicki inkubator. Smatrate li da bi mozda prostori Mimoze mogli biti za to koristeno u smislu ureda, konferencijskih dvorana itd.?
  Nasa lokacija i blizina 4 glavna grada vrlo je obecacajuca i moze potencijalnim investitoria biti od presudne vaznosti za ulaganje u ove prostore. Trebala bi se napraviti promotivna gospodarska kampanja o mogucnostima ulaganja u grad Đakovo.

  #577

  crpitelj
  Participant

  Čini mi se da je mimoza propali slučaj, tj. preveliki zalogaj za grad, ali i da je dovoljna neka manja zgrada/hala.

Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.