Poziv na edukaciju “Zastupanje posebnih interesa i javno zagovaranje”

CRP - Centar za razvoj i prosperitet
16/11/2015

Hrvatski institut za lokalnu samoupravu Vas poziva na kratku edukaciju o temi Zastupanje posebnih interesa i javno zagovaranje“ kojom se udruge želi informirati o pravnom i društvenom kontekstu u kojem mogu utjecati na javne politike i zastupati vlastite interese te ih educirati o procedurama i metodama radi što učinkovitijeg zagovaranja vlastitih interesa i sudjelovanja u procesima kreiranja javnih politika i donošenja odluka na lokalnoj razini.

Edukacija će se održati 24. studenog 2015. u 17h u dvorani Florentini (Frankopanska 5A, Đakovo), a trajat će 2 sata.

Edukacijom su obuhvaćene sljedeće teme:

  • Građansko društvo i Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću  (prof.dr.sc. Zvonimir Lauc, profesor emeritus na Pravnom fakultetu u Osijeku i predsjednik Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu)
  • Zastupanje posebnih interesa pri lokalnoj i regionalnoj samoupravu  (dr.sc. Davor Brunčić, tajnik Osječko-baranjske županije i dopredsjednik Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu)

Edukacija se provodi u okviru projekta demokratizacije i ljudskih prava pod naziv „Politeia Đakovo“ koji provodi Hrvatski institut za lokalnu samoupravu u partnerstvu s Gradom Đakovom, Centrom za razvoj i prosperitet i Udrugom za mlade Đakovo, a financira se iz sredstava fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške koje dodjeljuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Edukacija je namijenjena udrugama, ali su dobro došli i ostali zainteresirani subjekti, neovisno o sudjelovanju u nekoj od radnih skupina koje se osnivaju u okviru projekta Politeia Đakovo.

mr.sc. Irena Gluhak Forempoher, voditeljica projekta

PODIJELI

KOMENTARI

Odgovori