Javni poziv za sufinanciranje projekata posvećenih medijskoj pismenosti

15/01/2018

Vijeće za elektroničke medije objavilo je 11. siječnja Javni poziv za prikupljanje ponuda za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti.

U proračunu Agencije za elektroničke medije za 2018. za ovakve projekte osigurana su financijska sredstva u visini od 300 tisuća kuna, a najviši iznos koji se može dobiti za pojedini projekt je 40 tisuća kuna u jednoj godini.

Kako stoji u javnom pozivu, svrha sufinanciranja je jačanje i razvoj medijske pismenosti te osvješćivanje građana o važnosti medijske pismenosti, koja podrazumijeva skup pojedinačnih i društvenih znanja, kompetencija i vještina, odnosno sposobnost pristupa medijima, razumijevanje, vrednovanje i kritičko promišljanje različitih aspekata medija i medijskih sadržaja te stvaranje i odgovorno dijeljenje informacija i medijskih sadržaja na medijskim i komunikacijskim platformama.

Pravo podnošenja prijave imaju svi fakulteti, instituti, obrazovne ustanove, udruge i ostale pravne osobe koje razvijaju i rade projekte vezane uz medijsku pismenost.

Pozivaju se podnositelji prijava da ako u 2018. imaju planiran projekt, seminar, radionicu, konferenciju, predavanje ili istraživanje, čija bi tema bila , da dostave ponudu sa zahtjevom za sufinanciranje. Vijeće za elektroničke medije će u odluci o dodjeli sredstava te u svakom pojedinom ugovoru o sufinanciranju utvrditi dinamiku realizacije sredstava. Prijaviti se mogu projekti, radionice, konferencije, predavanja ili istraživanja koja će se finalizirati do 30. lipnja 2019.

Dokumentacija za podnošenje prijave može se podići u Agenciji za elektroničke medije, Jagićeva 31, Zagreb, te je dostupna i na internetskim stranicama Agencije. Prijave se dostavljaju Agenciji za elektroničke medije na popunjenom propisanom obrascu i s dokumentacijom kojom se prijava potkrepljuje. Svu potrebnu dokumentaciju potrebno je dostaviti u zatvorenoj omotnici na adresu: Agencija za elektroničke medije, Jagićeva 31, Zagreb, uza napomenu “Prijava na javni poziv za sufinanciranje” do 10. veljače 2018.

PODIJELI

KOMENTARI

Odgovori